در باب فرهنگ و هنر نوشته ای داریم با عنوان “مسئله عاشورا نجات انسان بوده است” که امیدواریم مورد بهره برداری شما قرار بگیرد.
در برنامه «چهل چراغ» مطرح شد؛
«چهل چراغ» روز عاشورا میزبان «حسامالدین سراج» بود. در این برنامه سراج دلیل دلبستگی خود به اشعار «عمان سامانی»، شاعر مطرح شعر آئینی را تشریح کرد.
وی با بیان اینکه مانند واقعه عاشورا اتفاق نیفتاده است، از خطبه های حضرت زینب(س) گفت و ادامه داد: برادر و فرزندان و تمام فامیل حضرت زینب(س) شهید شده بودند و ایشان بعد از این مسئله از زیبایی اتفاق بیان می کند. زیباتر از این نمیشود. ما کجا این دیدگاه را در طول تاریخ داریم و قبل از این که اینها بگویند ما اصلا تجسمش را نداشتیم. چون وقتی افرادی که نزدیکانش کشته میشود درصدد انتقام است با اینحال اینها مسئله شان این نبوده است. مسئله عاشورا نجات انسان بوده است.
سراج در خصوص یکی از کارهای مطرح عاشوراییاش گفت: من قبل از این که کار «وداع» را انجام بدهم، سالها با «عمان» مانوس بودم، چون میخواستم شعر انتخاب کنم و در لحظه انتخاب اشعار، «عمان» آتشم میزد و مینشستم گریه میکردم.
میهمان موسیقیدان برنامه «چهل چراغ» با تاکید بر این که خواننده و اهل موسیقی باید به دفعات اشعار کلاسیک را خوانده و با آنها مانوس شود، پیرامون چنین روند فرخندهای شرح داد: عده ای اشعار سعدی را به دلیل این که شاعری طبع روان می خواهد، سهل و ممتنع میدانند. من معتقدم آهنگسازی هم طبع روان می خواهد، یعنی اگر دوستان آهنگساز به جای این که مکررا دنبال این باشند که نت و محیط محشرای ایجاد کنند، با شعر رابطه برقرار کنند مطمئن باشید بهترین ملودی متناسب با آن شعر را پیدا میکنند.
شهیدیفرد با برنامه پرسش در باب چگونگی ورود به خوانش کارهای اعتقادی، از حسام الدین سراج پیرامون مقدمات رسیدن به چنین مسیر متبرکی پرسید که میهمان برنامه «چهل چراغ» با اشاره به «نینوا»ی استاد حسین علیزاده جواب داد: من معتقدم هیچ وقت آدمها نیستند که معانی عمیق و حماسی و ارزشمند را پیدا میکنند. آنها هستند که آدمها را انتخاب میکنند، به این صورت که عشق به امام حسین(ع) و عاشورا بدون هرگونه تحمیلی براساس درک خلوص مردان عاشورایی ایجاد میشود که آدم را عاشق میکند و کم کم در مسیر قرار گرفته و راه را پیدا میکنیم و قرار گرفتن در مسیر مسائل معنوی آدمها را همراه خود میبرد.
انتهای پیغام/ ۱۲۱
امیدواریم نوشته “مسئله عاشورا نجات انسان بوده است” مورد قبول علاقه مندان قرار گرفته است.
منبع